Vista Outdoor odmietla ponuku českej firmy Colt CZ Group na zlúčenie

01.12.2023 Celý región

Anoka 30. novembra (TASR) - Predstavenstvo americkej spoločnosti Vista Outdoor odmietlo ponuku českého výrobcu zbraní Colt CZ Group na zlúčenie. Uvádza sa vo vyhlásení firmy so sídlom v Anoka v štáte Minnesota. TASR o tom informuje na základe správy Reuters.

Predstavenstvo Vista v stredu večer (29. 11.) vo vyhlásení uviedlo, že trvá na svojom pôvodnom odporúčaní predať divíziu športových produktov (Sporting Products) priemyslovému holdingu Czechoslovak Group (CSG) podnikateľa Michala Strnada. Táto transakcia za 1,91 miliardy USD (1,74 miliardy eur) bola oznámená v októbri.

Colt CZ predložil svoju ponuku spoločnosti Vista minulý týždeň, pričom navrhol, aby sa americká spoločnosť nerozdelila a udržala sa ako celok. V rámci ponuky ocenil jej akcie na 30 USD za kus, čo bolo o 16 % viac ako cena, pri ktorej uzavreli obchodovanie deň predtým.

"Predstavenstvo rozhodlo, že návrh (Colt CZ) nebude pre akcionárov Vista z finančného hľadiska priaznivejší ako plánovaná transakcia s CSG," uviedol generálny riaditeľ Vista Gary McArthur v liste zverejnenom na webovej stránke spoločnosti. "Predstavenstvo preto návrh zamieta."

Vista predpokladá, že akvizícia divízie Sporting Products spoločnosťou CSG by sa mala uzavrieť v roku 2024, pričom sa čaká na schválenie akcionármi a regulačnými úradmi.

Podľa predstavenstva Vista ponuka Colt CZ nezohľadnila hodnotu vytvorenú rozdelením outdoorovej a športovej divízie a ocenenie vo výške 30 USD za akciu v návrhu, podhodnotila spoločnosť.

Akcie Vista od ponuky Colt CZ vzrástli o 8,3 %, ale po oznámení, že uprednostní zmluvu s CSG klesli takmer o 15 %, pričom v stredu uzavreli obchodovanie na úrovni 27,89 USD za akciu.

(1 EUR = 1,0985 USD)
 

Vyberte región

mark